Teatercamp i Spydeberg 2022

Teater- og filmcamp i Spydeberg

Teater- og filmcamp i Spydeberg - i sommer kan du lære mer om å spille teater, lage film, skrive scenetekst, sceneslossing og stuntscener på film og ulike måter å bruke musikk på i teater. Vi har mange ulike ukeskurs på gården Åsheim i Spydeberg.

Teatercamp er et teater- og filmlaboratorium på en gård! Hit kommer unge folk mellom 10 og 20 år fra hele Norge. Her bor du i en sommeruke med ca 14 andre på samme alder og utforsker og lager film, musikk, tekst eller teater.  Vi har en leken inngang til scenekunst. Du kan regne med å være er masse ute, med dyr, natur og nye venner og lære fra engasjerte lærere i norsk film og teaterbransje.

Vi lager teater og film av deltakernes historier, drømmer og minner - ofte ut fra et tema. I sommer vil vi bruke temaet FRIGJØRING. Vi plukker også ut biter vi kan bruke fra filmer, bøker og skuespill som er laget.  Vi har gården full av bra locations - scener kan bli til ute i skogen, på tunet eller i låven.  På låven har vi et stort kostymelager. Vi har også et flunka nytt teaterrom til øvelser og forestillinger.

FILMCAMP: Her prøver deltakerne ut ulike sider av å lage film. Slik som foto, regi, skuespillerarbeid, casting og manusutvikling.

TEATERCAMP: Her jobber vi med det grunnleggende for en skuespiller - tilstedeværelse, fantasi, samarbeid og å skape karakterer gjennom bevegelse og dans, stemmebruk, sang, tekst og kostymer. Vi har teatercamp for ulike aldersgrupper.

SKRIVE OG SPILLE: Et kurs for de fra 16 år. Her prøver vi ut å skrive egne scenetekster og spille noen av dem. 

ACTIONCAMP: Her lager vi scener med sceneslossing og stunts for scene og film. Er du glad i parkour eller akrobatikk og bevegelse er dette noe for deg.

Alle kursene begynner på en søndag og avslutter påfølgende fredag, med en visning for foreldre og venner.

Vi holder til på gården Åsheim i Spydeberg i Indre Østfold. Vi har hatt kurs siden 2009, med rundt 60 barn og ungdom innom hver sommer. Veldig mange kommer tilbake år etter år! Deltakerne har felles sovesal og matsal. Det blir minimum 6 timer teater- eller filmundervisning hver dag, tur, kostymemoro, bålkos, sang og spell.  

Det er mye som foregår ute hos oss.  Vi har en flokk med sauer, to katter, tre høner og en hane, en hund og noen frie kaniner. Vi som driver Teatercamp er Tiril Pharo, skuespiller, dramatiker og regissør og Andreas Lyngstad, sauebonde, musiker og pc-tekniker. Vi har fire egne barn. Vi har nå flere dedikerte lærere og assistenter i tillegg til oss sjøl. Alle som underviser og leder kursene her er selv skuespillere, regissører, dramatikere eller studenter i norsk teater og filmbransje.

Alder

Jenter og gutter i alderen 10-12 år, 13-15 år, 12-16 år og 15-20 år

Sted

Åsheim gård, Åsheimkroken 106, 1820 Spydeberg

Tid

10-12 år:
søndag 19. juni til fredag 24. juni og søndag 7. august til fredag 12. august (TEATERCAMP)

13-15 år:
søndag 10. juli til fredag 15. juli (FILMCAMP) og
søndag 24. juli til fredag 29. juli (ACTIONCAMP)

12-16 år:
søndag 26.juni til fredag 1. juli (TEATERCAMP)

16-20 år:
søndag 3. juli til fredag 8. juli (SKRIVE SCENETEKST) 

Pris

Kr. 5500,- Faktura blir sendt ved påmelding. Søskenmoderasjon

Påmelding

Løpende påmelding på  www.teatercamp.no

Utstyr

Deltakere får tilsendt nærmere informasjon og pakkeliste på e-post senest en måned før kurset.

Del: